Retourbeleid Labor Industry: stappen

1.Wanneer u van ons een pakket heeft ontvangen kunt u deze, mits onbeschadigd en inclusief kaarten, binnen 15 dagen retourneren.
2.Dat kunt u doen door via de onderstaande link in het portaal uw gegevens in te vullen
Klik hier voor het Retourportaal
3.Vul uw Track & Trace of referentienummer in. Het referentienummer is 4- cijferig en is te vinden in de bevestigingsmail.
4.Vervolgens ontvangt u een label van ons waarna het pakket kan worden afgeleverd bij een postNL punt.
5.Bij retourneren zal de opdracht tot uitbetaling vanuit het systeem worden gegeven bij ontvangst van het pakket op locatie.
6.Bij omruilen zal het geld worden teruggestort bij ontvangst op locatie waarna u een nieuwe bestelling kan doen of het aankoopbedrag + eventuele verzendkosten op uw klantaccount worden gestort .

estort bij ontvangst op locatie waarna u een nieuwe bestelling kan doen.

Kortingen

Indien u een bestelling heeft gedaan, met een vaste korting vanaf 2 producten, dan vervalt bij het retourneren van 1 van de 2 producten de kortingsmarge en zal het bedrag worden geretourneerd wat er over blijft na de normale productprijs.
De kortingsmarge blijft staan bij behoud van minimaal 2 producten die aan dezelfde kortingsmarge voldoen.

Hieronder staat de uitlijning van de retourwet op basis van de nieuwe Europese regelgeving die sinds 2014 van toepassing is.

Wet op retour:

De Basis

De basis van de wet is simpel. Elke consument heeft tot 14 kalenderdagen na ontvangst van zijn bestelling de tijd om aan te geven zijn bestelling geheel of gedeeltelijk te willen retourneren. Na aanmelding van de retour heb je nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen naar de webwinkel. De consument krijgt dat het gehele orderbedrag inclusief eventuele verzendkosten voor de heenzending terug.

Twee maal 14 dagen

Vaak is het onduidelijk dat het gaat om tweemaal 14 dagen, namelijk; 14 dagen om het retour aan te melden en nogmaals 14 dagen om daadwerkelijk terug te sturen. Geeft de consument 5 dagen na ontvangst aan te willen retourneren, dan heeft hij vanaf dat moment nog 14 dagen om het product retour te sturen. In totaal heeft in dit voorbeeld de consument dus 19 dagen na ontvangst om te retourneren

Vereisten voor retour:

-Het product dient onbeschadigd te worden aangeleverd.
-Het product dient voorzien te zijn van alle labels.
-Het product is in ongebruikte staat aangeleverd.
-Het product is niet vervuild met vlekken of haren.

Labor Industry controleert elke retour en is voorbehouden om op basis van de hierboven beschreven vereisten een retourzending te weigeren.